Kiszonka z kukurydzy - główny filar bazy pasz objętościowych w żywieniu krów mlecznych

Kiszonka z kukurydzy - główny filar bazy pasz objętościowych w żywieniu krów mlecznych

W ostatnich latach kiszonka z kukurydzy jest podstawowym i bezkonkurencyjnym składnikiem pasz w żywieniu krów mlecznych w Polsce. Jej powodzenie i powszechność w stosowaniu przyczynia się do stałego wzrostu wydajności mlecznej bydła w Polsce. Można stwierdzić, że statystycznie 40% jadłospisu przeciętnej krowy mlecznej w Polsce to kiszonka z kukurydzy.

Nasza strona internetowa www.podrb.pl używa plików cookie, tzw. „ciasteczek”. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane do Państwa urządzenia (komputera, smartfona itp.). Stosujemy je wyłącznie dla Państwa wygody w celu lepszego dostosowania naszej witryny internetowej do Państwa indywidualnych potrzeb oraz w celach statystycznych. Nie zawierają one żadnych danych osobowych.

Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Info