Marchew nie musi być pomarańczowa

Marchew należy do warzyw cieszących się dużą popularnością wśród konsumentów. Doceniane są jej walory smakowe oraz wartości odżywcze, a także (...)

Jakie warzywa wysiewamy w marcu na rozsady?

Cenne właściwości tymianku

Tymianek właściwy, inaczej: macierzanka, tymianek lub tymian. Jest rośliną wieloletnią należącą do rodziny jasnowatych. Łodygi ma drobne, wzniesione prosto mające (...)

Ogród ozdobny z ognikiem szkarłatnym

Ognik szkarłatny (Pyracantha coccinea) to krzew dorastający do 2-3 m wysokości, który na przestrzeni całego roku posiada wiele walorów ozdobnych. (...)

Działanie ziół na szkodniki i choroby roślin

Rośliny zielarskie zwane potocznie ziołami wzbogacają smak naszych potraw, korzystnie wpływają na nasze zdrowie, polepszają jakość plonów w warzywniku, są (...)

Arnika łąkowa - mniej kapryśna kuzynka arniki górskiej

Lecznicze właściwości arniki górskiej (łac. Arnica montana) były znane i wykorzystywane już od stuleci. Zapewne, było to też jednym z (...)

Ciemierniki – kwiaty zimy

Nie straszne im chłody i śniegi. Chociaż dookoła zima i cała przyroda wokół śpi one właśnie wtedy budzą się do (...)

Urozmaicenie zimowego ogrodu

Ostrokrzew kolczasty to wiecznie zielony krzew o powolnym wzroście. Pędy krzewu pokrywają skórzaste, ciemnozielone, mocno błyszczące i faliste liście. Faliste (...)

Czy jarzębina jest jadalna?

Jarzębina w Polsce jest bardzo znana i ceniona jako wartościowy i zdrowy owoc, potoczna nazwa to „jarząb zwyczajny”. Wrzesień i (...)

Nasza strona internetowa www.podrb.pl używa plików cookie, tzw. „ciasteczek”. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane do Państwa urządzenia (komputera, smartfona itp.). Stosujemy je wyłącznie dla Państwa wygody w celu lepszego dostosowania naszej witryny internetowej do Państwa indywidualnych potrzeb oraz w celach statystycznych. Nie zawierają one żadnych danych osobowych.

Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Info